De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet. Bekijk alle favorieten via het menu.
Blog

Bladblazer Accu: De Beste Merken en Opties op een Rij

6 augustus 2024

Een bladblazer met accu is tegenwoordig onmisbaar voor het efficiënt en milieuvriendelijk schoonhouden van je tuin. In tegenstelling tot de traditionele bladblazer op benzine, zijn de accu-modellen stiller, lichter en vereisen ze minder onderhoud. Met de toenemende populariteit van accu-aangedreven apparaten, bieden veel merken uitstekende opties. In deze blog bespreken we de voordelen van een bladblazer op accu en zetten we enkele populaire modellen zoals de Makita bladblazer 18v, Stihl bladblazer, en de Bosch bladblazer op een rij.

 

Waarom kiezen voor een bladblazer accu?

Een bladblazer op accu heeft veel voordelen ten opzichte van modellen op benzine. Accu-bladblazers zijn lichter, stiller, en je hebt geen last van de uitlaatgassen die bij benzinebladblazers vrijkomen. Daarnaast zijn ze veel eenvoudiger in gebruik: geen gedoe met benzine bijvullen of starten met een trekkoord. Je laadt de accu gewoon op, klikt hem in de bladblazer, en je kunt meteen aan de slag. Vooral als je in een woonwijk werkt, is het geluidsniveau van een accu bladblazer een groot voordeel.

Populaire bladblazers met accu

Er zijn verschillende merken die uitstekende bladblazers met accu aanbieden. Hieronder een overzicht van enkele van de beste keuzes:

  • Makita bladblazer 18v:

    De Makita bladblazer is een van de meest populaire keuzes voor zowel particuliere als professionele gebruikers. Het 18v-model biedt krachtige prestaties met een lange accuduur, ideaal voor grotere tuinen. Bovendien is de Makita bladblazer gemakkelijk te hanteren door het lichte gewicht en ergonomisch ontwerp.

  • Stihl bladblazer:

    Als je op zoek bent naar betrouwbaarheid, dan is de Stihl bladblazer een goede optie. Stihl staat bekend om zijn duurzame en krachtige apparaten. Hun accu-bladblazers zijn geen uitzondering en leveren veel kracht zonder het lawaai en de uitstoot van benzinemodellen.

  • Bosch bladblazer:

    De Bosch bladblazer is een goede keuze voor huishoudens die op zoek zijn naar een gebruiksvriendelijk en betrouwbaar model. Bosch biedt accu-bladblazers die licht en gemakkelijk op te bergen zijn, terwijl ze toch voldoende kracht hebben voor het verwijderen van bladeren en vuil uit de tuin.

  • Dewalt bladblazer:

    De Dewalt bladblazer staat bekend om zijn kracht en duurzaamheid. Dit merk biedt krachtige accu-modellen die ideaal zijn voor zwaarder werk, zoals het schoonblazen van grote oppervlakten met natte bladeren.

  • Parkside bladblazer:

    Voor degenen die op zoek zijn naar een budgetoptie, is de Parkside bladblazer een betaalbare keuze. Hoewel het merk minder bekend is dan bijvoorbeeld Makita of Stihl, biedt het een solide optie voor lichte tuinklussen.

Bladblazer op accu versus bladblazer benzine

Hoewel een bladblazer op benzine nog steeds populair is bij professionals die werken op grote terreinen, winnen bladblazers op accu steeds meer terrein vanwege hun gemak en milieuvriendelijkheid. Benzinebladblazers zijn vaak zwaarder, maken meer lawaai en produceren uitlaatgassen, wat ze minder geschikt maakt voor huishoudens of werk in dichtbevolkte gebieden. Een bladblazer op accu daarentegen is stil, licht en veel beter voor het milieu.

 

Accu onderhoud: Zorg dat je bladblazer accu lang meegaat

Bij het kiezen van een bladblazer accu is het belangrijk om ook aan het onderhoud van de accu te denken. Regelmatig opladen, maar niet overladen, kan de levensduur van de accu aanzienlijk verlengen. Merken zoals Makita, Stihl, en Bosch bieden vaak ook extra accu’s aan, zodat je altijd een reserve kunt hebben voor langere klussen. Het gebruik van originele opladers en accu’s van het merk zelf is ook belangrijk om de prestaties van je bladblazer op accu te optimaliseren.

 

Conclusie

Een bladblazer op accu biedt veel voordelen: hij is stil, milieuvriendelijk, en gemakkelijk in gebruik. Of je nu kiest voor de Makita bladblazer 18v, de betrouwbare Stihl bladblazer, of een andere topkeuze zoals de Bosch bladblazer, je zult merken dat een accu-bladblazer je tuinonderhoud efficiënter en aangenamer maakt. Met zoveel merken en modellen om uit te kiezen, is er altijd wel een accu bladblazer die bij jouw behoeften past.

Of je nu kiest voor de krachtige Makita bladblazer, de betaalbare Parkside bladblazer, of de duurzame Dewalt bladblazer, je tuin onderhouden is nog nooit zo eenvoudig geweest. Tijd om afscheid te nemen van de vervuilende bladblazer benzine en over te stappen op een schonere, stillere oplossing!

 

Wil je niet alleen in de tuin werken, maar ook professioneel aan de slag met de bladblazer? Solliciteer nu en ontdek hoe je kunt werken in de buitenlucht als groenvoorziener. Klik hier voor de vacatures!

Vacatures

 

Opslaan

Gerelateerde artikelen

Groenvoorziener aan het werk met zijn bosmaaier

Bosmaaier: Info over alle soorten en merken bosmaaiers

Wat is een bosmaaier? Een bosmaaier is een krachtig tuingereedschap dat wordt gebruikt om hoog gras, onkruid, struiken en zelfs kleine bomen te maaien. In tegenstelling tot een grasmaaier, die vooral geschikt is voor het kort houden van gras op vlakke oppervlakken, is een bosmaaier ontworpen voor zwaardere klussen. Met een draaiende kop die is […]

Lees artikel
man zaagt een boom om

Hoe een boom omzagen? Tips voor groenvoorzieners

Het omzagen van een boom is een uitdagende klus die precisie en vakmanschap vereist, vooral als je in de groenvoorziening werkt. Het is belangrijk om de juiste technieken en gereedschappen te gebruiken om ervoor te zorgen dat het werk efficiënt én veilig verloopt. Of je nu een grote eik omzaagt of een kleinere boom, hier […]

Lees artikel
Olijfboom aan de middenlandse zee

Olijfboom snoeien: Wanneer olijfboom snoeien?

Het snoeien van een olijfboom is een essentiële taak om de boom gezond en productief te houden. Een goed gesnoeide olijfboom zorgt niet alleen voor een mooie, luchtige vorm, maar draagt ook bij aan de kwaliteit en hoeveelheid van de olijven. Of je nu een jonge olijfboom hebt of een oude, het is belangrijk om […]

Lees artikel